Hub-ul Rezilienței este un spațiu de informare, educație non-formală și dezvoltare personală dedicat tuturor membrilor unei comunități, având ca principal obiectiv consolidarea rezilienței acestora în fața riscurilor de dezastre naturale (precum incendiile, alunecările de teren, inundațiile etc.) și a celor provocate de om (cum ar fi discriminarea, violența etc.).

În cadrul proiectului „Reducerea vulnerabilității la riscurile de dezastre și consolidarea rezilienței socio-economice în Moldova”, implementat de consortiul Acted, Bibliothèques Sans Frontières (BSF) si Reach, finantat de Agence Française de Développement, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova au fost selectate 10 biblioteci din raionul Anenii Noi în care s-au creat astfel de spații. Acestea se află în localitățile Anenii Noi, Bulboaca, Geamana, Cobusca Veche, Gura Bicului, Floreni, Puhaceni, Varnița și Șerpeni.

Conceptul de Hub al Rezilienței a fost conceput pentru a spori capacitatea comunităților de a gestiona situațiile de criză și de a îmbunătăți calitatea vieții. În cadrul acestor spații se oferă acces gratuit tuturor la resurse informaționale și activități care să contribuie la coeziunea socială și incluziunea socio-economică la nivel local. Aceste spații sunt dotate cu o gamă largă de resurse informaționale pe suport tradițional și digital, precum documente, jocuri, echipamente tehnologice și videoclipuri, care să contribuie la educarea și pregătirea comunității pentru situații de urgență.

Vă invităm să explorați mai multe informații despre Hub-ul Rezilienței și o colecție de peste 300 de resurse multimedia despre dezastre naturale și coeziune socială, acum disponibile publicului larg. Aceste resurse furnizează informații utile și soluții pentru gestionarea riscurilor și promovarea solidarității în fața dezastrelor.

HUB-ul rezilienței

Suntem aici pentru tine!

Scrie-ne pentru orice informație sau asistență