Resurse

Documente directoare

Documente directoare naționale

HUB-ul rezilienței

Hub-ul Rezilienței este un spațiu de informare, educație non-formală și dezvoltare personală dedicat tuturor membrilor unei comunități, având ca principal obiectiv consolidarea rezilienței acestora în fața riscurilor de dezastre naturale (precum incendiile, alunecările de teren, inundațiile etc.) și a celor provocate de om (cum ar fi discriminarea, violența etc.).

În cadrul proiectului „Reducerea vulnerabilității la riscurile de dezastre și consolidarea rezilienței socio-economice în Moldova”, implementat de consortiul Acted, Bibliothèques Sans Frontières (BSF) si Reach, finantat de Agence Française de Développement, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova au fost selectate 10 biblioteci din raionul Anenii Noi în care s-au creat astfel de spații. Acestea se află în localitățile Anenii Noi, Bulboaca, Geamana, Cobusca Veche, Gura Bicului, Floreni, Puhaceni, Varnița și Șerpeni.

HUB-ul rezilienței

Biblio-emi

Domeniul de Educație Mediatică și Informațională (EMI) devine și mai accesibil pentru bibliotecari și publicul larg, prin intermediul primului manual online elaborat de organizația ERIM, în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) și în parteneriat cu Ministerul Educației,Cercetării din Republica Moldova. Manualul interactiv de Educație Mediatică și Informațională poate fi accesat gratuit Autoarea manualului, formatoarea și experta în EMI, Natalia Grîu,  a structurat manualul în 8 module, a câte 5 teme fiecare, propunându-i utilizatorilor 200 de sarcini și contexte de învățare sau exersare.

  1. Oceanul informațional și consumatorul de media avizat
  2. Mass-Media în societatea contemporană
  3. Cultura informațională
  4. Manipularea prin media
  5. Siguranța online
  6. Noile media și noul sistem de competențe media în secolul al XXI-lea
  7. Etica în jurnalism
  8. Rolul media în promovarea cetățeniei active.

Manualul este disponibil în două versiuni: în limba română și rusă. Concepția manualului respectă cadrul european  de formare a competenței de educație media, fiind proiectată, la nivelul fiecărei teme, în 5 etape/pași și este orientat spre dezvoltarea gândirii critice.

Biblio-emi

Suntem aici pentru tine!

Scrie-ne pentru orice informație sau asistență