Modul 7

Organizarea video conferințelor

Forța de muncă modernă nu este legată de o anumită locație. Angajații din era digitală solicită un grad înalt de funcționalitate – instrumente mai bune pentru a colabora, a crea și a comunica oriunde nu s-ar afla. Pe măsură ce forța de muncă se transformă în medii de birou non-tradiționale (inclusiv lucrul de la domiciliu), comunicările video oferă angajaților o cale de a interacționa cu clienții, managerii și colegii de oriunde folosind dispozitivele mobile pe care le dețin deja ca puncte de acces la conferințe. În acest context, platformele web care sunt utilizate pentru a organiza conferințe video au devenit indispensabile. Tehnologiile de videoconferință din 2016 sunt mai rafinate decât sistemele hardware grele și scumpe care au fost retrogradate în sălile de consiliu cu praf. În cadrul acestui modul vom lucra cu două platforme web care permit o modalitate ușoară de conectare, colaborare și partajare prin intermediul conferințelor video prin aplicații bazate pe cloud. Fie că este vorba de un grup de angajați, de un grup de lucru și de un client, de o echipă de vânzări, de o potențială angajare și de un manager de angajare, toți se pot întâlni față în față prin intermediul a două, trei clickuri fără să necesite o sală de conferințe.

 video conferinte

1. Google Hangouts

1. Vizionați înregistrările din lista de mai jos. Răspundeți la următoarele întrebări. Postați răspunsurile în secțiunea ”Comentarii”.

  • Cum au comunicat participanții la aceste întruniri sau discuții?
  • Cum anume au fost organizate aceste întrevederi?
  • Care sunt avantajele acestei metode de a interacționa cu un grup țintă la distanță?

a) Președintele Obama discută cu cetățenii SUA

b) Întâlnirea virtuală a starurilor Britney Spears, Miley Cyrus și Nicole Scherzinger cu fanii.

c) Google Hangout cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yQ-cH3yjnb8

Google Hangouts – Deși este mai nou decât Skype, Google Hangouts este deja popular în mediul business. Acesta oferă mai multe servicii gratuite, ceea ce a determinat foarte mulți utilizatori să se îndrepte către această aplicație. Mai mult, avantajul oferit de Hangouts este că, fiind un produs Google, se pot găsi cu ușurință contactele pe care vreți să le contactați, prin asocierea contului de Google+ și Gmail cu aplicația Hangouts. Opțiunea realizării unei videoconferințe cu o persoană sau cu un grup este gratuită, limita grupului fiind tot de 10 persoane. Și în cazul Hangouts, este disponibilă apelarea unui număr de telefon mobil sau fix, apelurile către SUA și Canada fiind gratuite. Hangouts oferă o opțiune gratutită de live streaming, care lipsește de la Skype, oferind posibilitatea utilizatorilor săi de a transmite live un eveniment, în format video. Mai mult, după terminarea transmisiei, puteți distribui înregistrarea prin contul de Google+ sau Youtube, pentru a da posibilitatea de a continua discuția sau de a comenta evenimentul înregistrat. La fel ca Skype, Google Hangouts este disponibil pe mai multe dispozitive, putând fi utilizat de pe computer, tabletă sau telefon (atât pentru sisteme iOS cât și Android). Acest tip de transmisiune asigura crearea unui dialog între mai multe persoane, online, prin facilitarea atât a unui conținut video cât și audio (similar unei conferințe de presă online – există una sau mai multe persoane care susțin o prezentare, iar audiența poate adresa întrebări în direct). De exemplu, primarul metropolei Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a organizat o întâlnire online tip Hangout în care a discutat despre planificarea urbană cu ocazia Jocurilor Olimpice cu experți în domeniu. Iată cum vedeau participanții la „discuția online”. Un alt exemplu de discuție online tip Hangout a fost cea organizată de președintele columbian Juan Manuel Santo. Acesta a fost primul președinte din America Latină care a folosit Google Hangouts on Air pentru a discuta cu un grup de cetățeni despre viitorului Columbiei.

 

2. Organizați o ședință Google Hangouts

2. Urmați instrucțiunile din totorialul video și organizați o ședință online Google Hangouts cu alte 2-3 persoane.

3. STUDIAȚI PLATFORMA ZOOM

 

platforma ZOOM

 ZOOM – Înființată în 2011, platforma Zoom (Zoom este o companie privată cu sediul în San Jose, CA) este unul dintre liderii în comunicațiile video moderne elaborate pentru întreprinderi și companii, cu o platformă sigură, ușor de organizat care oferă posibilitatea de a organiza conferințe video, audio și seminarii web prin intermediul sistemelor mobile și desktop. Zoom-ul ajută peste 650.000 de companii și organizații să-și aducă echipele împreună pentru a obține mai mult.

  • Urmați instrucțiunile din totorialele video și pdf și organizați o ședință online ZOOM cu 2-3 persoane.
  • Salvați ședința pe calcultorul Dv în format mp4.
  • Expediați ședința facilitatorului prin email.

zoom

Testăm, postăm și comentăm!

Postați impresiile despre Google Hangouts și Zoom pe Facebook în secțiunea ”Comentarii”.

  1. Care instrument v-a plăcut cel mai mult?
  2. De ce?
  3. Care sunt avantajele celor două instrumente de video conferințe digitale?

facebook