Modul 6

Crearea de prezentări digitale

V-ați săturat de Power Point ? Doriți să creați o prezentare deosebită dar nu aveți cunoștințe de Photoshop sau alte programe profesionale care permit crearea de animații sau prezentări profesionale? Vă propunem trei instrumente web gratuite pe care le veți putea utiliza pentru a crea niște prezentări creative și atrăgătoare.

PowToon

PowToon este un software minunat care permite utilizatorilor să creeze animaţii atrăgătoare fără cunoștințe de Photoshop sau Flash. Animațiile PowToon pot fi încărcate direct pe YouTube și distribuite online. Un alt avantaj al PowToon este că nu este nevoie să descărcați un software pe calculator pentru a-l utiliza. Tot ce trebuie să faceţi este să creați un cont gratuit pe platforma online. Veți putea crea animații folosind o gamă largă de personaje, imagini și tranziții, dar și imagini proprii, pe care le puteți încărca direct de pe calculatorul DV.

1. Să studiem câteva exemple. Care PowToon v-a plăcut cel mai mult? De ce?

Postați răspunsurile în secțiunea ”Comentarii”.

 

 

2. Creați o prezentare în PowToon conform instrucțiunilor din tutorialul video. Postați linkul în secțiunea ”Comentarii”.

Biteable

Video MakerBiteable ne permite să creăm o prezentare atractivă în doar câteva minute. Este foarte ușor de folosit, oferă o serie de șabloane grafice și video atractive și ne permite partajarea produsului final prin intermediul unui link sau al codului EMBED. Slide-urile pot fi acompaniate de o coloană sonoră.

3. Urmați instrucțiunile din tutorialul de mai jos și creați o prezenatre digitală prin intermediul acestui instrument digital. Plasați link-ul pe Facebook în secțiunea ”Comentarii”.

biteable

tutorial biteable

 

 

 

 

 

 

 

2. Screencast-o-Matic

Screencast-O-Matic este un instrument online de înregistrare video a activității de pe desktopul calculatorului Dv, care ar putea fi rulat de pe orice browser, cum ar fi Linux, Windows și Mac. Acest instrument vă permite încărca înregistrării direct pe YouTube sau pe calculatorul Dv, în format mp4. Puteți alege opțiunea în care este filmat doar ecranul calculatorului sau opțiunea în care este accesată camera web a calculatorului și înregistrat prezentatorul. Toate tutorialele pe care le-am creat în cadrul acestui curs au fost realizate prin intermediul Screencast-o-Matic. Pentru a salva un video Screencast-o-Matic, este necesar să:

1) Creați un cont pe YouTube (cei dintre Dv care utilizează Gmail vor putea conecta YouTube la poșta electronică direct): https://support.google.com/youtube/answer/161805…

2) Creați un cont Screencast-o-matic https://screencast-o-matic.com/

3) Studiați exemplele de mai jos create cu ajutorul acestui instrument

Care tutorial v-a plăcut cel mai mult? De ce?

Plasați impresiile Dv în secțiunea ”Comentarii

4. Urmați instrucțiunile din tutorial și creați o prezenatre digitală prin intermediul Screencast-o-Matic. Salvați lucrarea pe YouTube. Plasați link-ul pe Facebook în secțiunea ”Comentarii”.

screencast

 

 

 

 

 

 

 

Testăm, postăm și comentăm!

Vizionați prezentările create de colegii Dv și postate în secțiunea ”Comentarii”. Plasați comentarii la 2 lucrări care v-au plăcut cel mai mult. Succes!

facebook