Modul 5

Facebook ca instrument de promovare și lucru în echipă

Știați că în prezent cea mai mare retea de socializare, Facebook, are circa 2 miliarde de utilizatori pe glob ? Știați că în anul 2017 peste cinci milioane de firme își fac lunar publicitate pe Facebook, iar rețeaua de socializare anunță că își va actualiza suita de servicii pentru a atrage mai multe companii mici, care să se promoveze pe platforma de mobile? Cele mai importante industrii care investesc în publicitatea pe Facebook sunt: comerțul electronic, divertismentul și media și retailul. Circa 75% dintre aceste companii sunt din afara Statelor Unite, iar piețele cu cea mai mare creștere sunt India, Thailanda, Brazilia, Mexic și Argentina ( Sursa: Reuters, Sheryl Sandberg, CFO al Companiei Facebook).

În Republica Moldova Facebook și Odnoklassniki rămân în continuare cele mai populare rețele de socializare, cea din urmă depășind numărul de 1,1 milioane de utilizatori activi lunar, se menționează într-un raport realizat de agenția digitală Gramatic. Principala rețea de socializare destinată brandurilor și companiilor din Moldova rămâne a fi Facebook. Prin intermediul acestei rețele angajatorii invită candidații să expedieze CV-urile pentru un anumit loc de muncă, companiile își promovează produsele și studiază concurența. Crearea și gestionarea unei pagini sau grup Facebook a devenit o competență extrem de valoroasă pentru angajatorii din țara noastră. Veți avea un avantaj dacă în CV veți indica că știți cum să utilizați Facebook-ul pentru a promova un produs, pentru a comunica cu clienții sau pentru a gestiona un proiect civic, social sau comercial.

 facebook 3

1. Cât de mult cunoașteți despre Rețeaua Facebook?

milionarVă invităm să ne jucăm conform regulilor ”Vrei să fii milionar?”, concursul televizat de cultură generală din întreaga lume care oferă premii mari în bani în schimbul unor răspunsuri corecte la o serie de întrebări cu alegere multiplă și dificultate crescândă. Succes!

2. Analizăm și comentăm

Analizați paginile de Facebook create de către diferite companii și organizații din Republica Moldova din lista de mai jos. Care pagină vi se pare cel mai bine elaborată? De ce? Plasați comentariile AICI.

moldcell 2

 

3. Învățăm și creăm

  • Vizionați tutorialele de mai jos și creați o pagină sau un grup pe Facebook.
  • Creați 2-3 postări pe pagina sau în grupul creat. Plasați link-ul în secțiunea ”Comentarii”.
  • Invitați prietenii sau colegii să devină membri activi ai grupului sau paginii.

pagina facebook

 

 

 

 

grup

 

 

 

 

 

 

 

4. Cum putem promova pagina sau grupul creat?

sfaturi facebookSfaturile experților

Citiți articolele din lista recomandată și identificați 3 strategii pe care le puteți utiliza pentru a promova pagina sau grupul creat. Postați răspunsul Dv pe Facebook.

Testăm, postăm și comentăm!

Postați link-ul grupului sau paginii Dv pe Facebook în secțiunea ”Comentarii”. Accesați grupurile sau paginile create de către colegii Dv. Postați comentarii la alte 2 link-uri. Vă urăm baftă!

facebook