Training III EM

Al III-lea Training de Educatie Media, organizat de ABRM in parteneriat cu IREX Europe, axat pe lucrul cu Oceanul informational si consumatorul avizat de media, a fost livrat în perioada 16-17 mai 2019 de formatorul Natalia Grîu, consultant principal la Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii al  RM.

Training III ME

Trainingul a început cu o supriză, doi invitați speciali – Rozina Mussani, manager de proiect, responsabila de RM, în cadrul Departamentului de Stat American și Viorica Palamarciuc, manager de proiect IREX Europe din Lyon, Franta.

Pornind de la opinia expertilor trainerii au definit Ce este o știre? și ce materiale elaborate de diverse instituții nu respectă structura specifică știrii. Răspunzând astfel la întrebarea De ce știrile despre evenimentele din biblioteci rareori sunt atractive pentru jurnaliști.

De asemenea formatorii au avut ocazia să experimenteze un nou joc de transmitere a cunoștințelor Roșu, Verde, Negru, analog cu Telefonul stricat

A doua zi de Training III de Educatie Media pentru super traineri organizat de ABRM in parteneriat cu IREX Europe, a adus in vizor necesitatea analizarii site-urilor web ca surse de informatii veridice sau false, manipularea prin intermediul postarilor,

Analiza site

site-urile clonă, promovarea prin intermediul media a consumului exagerat de produse, reclama atractiva, sexista s.a.

publicitatea sexista

Imagini din cadrul evenimentului găsiti pe pagina de Facebook ABRM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *