Instruiri

Odată cu sosirea toamnei adevărate au început și instruirile din cadrul proiectului „Împreună pentru comunitate”. Primul grup de bibliotecari reprezentanti ai comunităților cu minorități etnice, ce au avut norocul să fie selectați pentru a participa la acest proiect, au venit la instruire.

Instruirile au loc în perioada 25-27 septembrie 2017, în cadrul Centrului de Statistică, Cercetare și Dezvoltare al BNRM

Prima zi de training s-a dovedit a fi una plină de temeri și provocări. Bibliotecarele implicate în instruire au fost puse în situația să să adapteze unor conditii de joc noi, neașteptate, să aprecieze diverse idei noi pentru ele, să descopere unicitatea propiei biblioteci, să își expună propria opinie referitoare la managementul de proiect și gândirea proiectivă, să lucreze în echipă asupra unor sarcini practice, să gândească strategic activitățile dintr-un viitor proiect sau serviciu ș.a.

Trainerul Fundației pentru Dezvoltare din Moldova Olga Gordila și expertul asociat Olga Manole au avut grijă să spulbere iluziile, temerile și fricile participantelor la training cu ajutorul consiliilor, exerciilor practice și a remarcilor obiective.

Agenda evenimentului a inclus: mesaj de încurajare din partea președintei ABRM, Mariana Harjevschi, sesiuni de gândire proiectivă, start de la idee, conturarea ideii, planificarea și implementarea acesteia, designul activităților și serviciilor, planificarea rezultatelor și multe alte subiecte interesante ce au trezit curiozitatea participantelor.

Imagini din cadrul evenimentului vedeți accesând link-ul

https://www.facebook.com/pg/Asociatia-Bibliotecarilor-din-Republica-Moldova-223302287710341/photos/?tab=album&album_id=1868884036485483

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *