Advocacy pentru bibliotecari (2)

Ziua de 31 mai 2018 a fost una plină de evenimente pentru ABRM, printre care și un eveniment deosebit de important pentru comunitatea bibliotecară din RM – Advocacy pentru bibliotecari sau Cum schimbăm politicile?

Evenimentul a fost organizat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în cadrul Proiectului Fii implicat, sustinut financiar de Programul Novateca și a fost găzduit de Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari din Chișinău.

Bibliotecarii prezenți la eveniment au avut ocazia să facă cunoștință cu prevederile cadrului reglementar complementar al Legii cu privire la Biblioteci în proces de elaborare. Noile regulamente ce vor fortifica Legea cu privire la Biblioteci au fost discutate intens de către bibliotecari. Aceștia au lansat propuneri și idei de îmbunătățire, ajustare, pe alocuri simplificare a regulamentelor referitoare la evaluarea bibliotecilor și bibliotecarilor, ocuparea funcțiilor de conducere în bibliotecă, angajarea personalului de bibliotecă s.a.

Facilitatorul Mariana Harjevschi a vorbit despre munca echipei care a lucrat și continuă lucrul asupra cadrului regulamentar complementar al Legii cu privire la Biblioteci și despre noile posibilități oferite de acestea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *