Instruire BRIDGE 23-24 mai 2018 (36)

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova organizează, în luna mai, o serie de instruiri de tip BRIDGE (BRIDGE înseamnă „Dezvoltarea resurselor în democrație, guvernare şi alegeri”) pentru bibliotecari cu tematica „Educația civică şi informarea alegătorilor”.

BRIDGE este cel mai cuprinzător program de dezvoltare profesională disponibil în administrarea alegerilor. El a fost elaborat de însăși administratorii electorali – persoane cu o vastă experiență în desfășurarea alegerilor în multe țări și diferite contexte.

Scopul principal al seminarelor este de a oferi bibliotecarilor posibilitatea de a face cunoștință cu metodele moderne de educație civică și informare care pot fi utilizate în activitățile lor zilnice pentru a transforma biblioteca într-un spațiu comunitar, centru informațional unde toți membrii al societății pot găsi informație utilă referitor la procesul electoral.

În cadrul acestui seminar sunt abordate subiecte precum:
– ciclul electoral;
– diferența dintre educația civică și informare;
– metode și căi de educație civică și informare;
– educația civică digitală.

Cursul durează 2 zile. Agenda cursului include: definirea conceptelor educație civică și electorală, etapele implementării programelor de informare a alegătorilor, realizarea materialelor de educație civică, studii de caz, sondaje, discuții, exerciții personale și de grup ș.a.

Instruirea primului grup a avut loc, la Institutul Muncii, în perioada 21-22 mai 2018, la instruire au participat 20 de persoane din Căușeni, Chișinău, Taxobeni (Fălești), Tabani (Briceni), Fedoreuca (Orhei), Ungheni, Măcărești (Ungheni), Strășeni, Bălți, Cîrnățeni (Căușeni).

Instruirea celui de-al doilea grup a avut loc în perioada 23-24 mai, la instruire au participat 23 de persoane din Bilicenii Vechi, Telenești, Bulboaca, Frăsinești (Ungheni), Taraclia de Salcie, Roșcani (Strășeni), Criuleni, Bălțata (Criuleni), Ciocîlteni, Slobozia Dușca (Criuleni), Isacova (Orhei), Chișcăreni, Băcioi, Peresecina, Chișinău.

Pentru a vizualiza alte fotografii din cadrul cursului accesați Pagina de Facebook ABRM https://www.facebook.com/pg/Asociatia-Bibliotecarilor-din-Republica-Moldova-223302287710341/photos/?tab=album&album_id=2203467519693798 

Mulțumiri facilitatorilor cursului BRIDGE „Educația civică şi informarea alegătorilor”- Doina Bordeianu și Aliona Plăcintă pentru predarea interactivă, dinamică și captivantă.

Ținem să precizăm că doritorii de a frecventa cursurile din 29-30 mai, 31 mai-1 iunie 2018 se pot înregistra accesând link-ul:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjCMbTB0dwQxRa8_mjKwP0NtvhqhU8YDVE8koPvLKweV98Xw/viewform 

Cazarea și alimentarea sunt asigurate de către organizatori, iar la finalizarea cursului participanții primesc un certificat confirmativ.

Vă așteptăm cu drag!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *