Instruire Bridge

Ești bibliotecar și faci parte din cadrul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova? Dorești să contribui la informarea unei noi generații de alegători? Atunci te așteptăm la cursul BRIDGE „Educația civică şi informarea alegătorilor”.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova organizează, în luna mai, o serie de instruiri de tip BRIDGE (BRIDGE înseamnă „Dezvoltarea resurselor în democrație, guvernare şi alegeri”) pentru bibliotecari cu tematica „Educația civică şi informarea alegătorilor”.

BRIDGE este cel mai cuprinzător program de dezvoltare profesională disponibil în administrarea alegerilor. El a fost elaborat de însăși administratorii electorali – persoane cu o vastă experiență în desfășurarea alegerilor în multe țări și diferite contexte.

Scopul principal al seminarelor este de a oferi bibliotecarilor posibilitatea de a face cunoștință cu metodele moderne de educație civică și informare care pot fi utilizate în activitățile lor zilnice pentru a transforma biblioteca într-un spațiu comunitar, centru informațional unde toți membrii al societății pot găsi informație utilă referitor la procesul electoral.

În cadrul acestui seminar vor fi abordate subiecte precum:
– ciclul electoral;
– diferența dintre educația civică și informare;
– metode și căi de educație civică și informare;
– educația civică digitală.

Participanții vor beneficia de experiența vastă a formatorilor de talie internațională. În cadrul instruirii vor fi folosite metode interactive de predare axate pe obținerea de abilități și competențe. La sfârșitul seminarului toți participanții vor primi diploma internațională BRIDGE.

Instruirea va avea loc în municipiul Chișinău, pe parcursul a două zile (21-22 mai, 23-24 mai, 29-30 mai, 31 mai-1 iunie 2018), cazarea și alimentarea sunt asigurate de către organizatori.

Pentru înscriere accesați link-ul:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjCMbTB0dwQxRa8_mjKwP0NtvhqhU8YDVE8koPvLKweV98Xw/viewform 

Completarea formularului online se va efectua până la 11 mai 2018 inclusiv, evaluarea persoanelor înscrise va avea loc pe data de 15 mai 2018.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova cu suportul Proiectului PNUD Moldova „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova (CEC) este o instituție publică, creată de CEC în conformitate cu art. 27 din Codul Electoral în scopul instruirii și calificării funcționarilor electorali, precum și a altor subiecți implicați în procesul electoral din Republica Moldova.

Anunt_CICDE_BRIDGE-bibliotecari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *