Biblioteca Publică Orășenească Ștefan Vodă (2)

O frumoasă și reușită colaborare dintre Direcția Regională Est a IGPF cu Biblioteca Publică Orășenească Ștefan Vodă, în cadrul proiectului „Engleza și Scratch”, unde printre beneficiarii proiectului s-au regăsit copii polițiștilor de frontieră, care pe parcurs au realizat jocuri interactive on-line și s-au impus prin creativitate, dorință și multă cunoaștere.

Contribuția Poliției de Frontieră a fost că angajata Diana Zamfir a oferit în calitate de formatoare unele metode nonformale utilizate în predare, cu scop de asimilarea informației și dezvoltarea abilităților de cunoaștere a limbii engleze. Implicarea polițistei de frontieră a fost una inedită și a reușit un transfer de cunoștințe structurat care a asigurat un flux de inspirație, schimb de idei între participanți, cât și formarea unei comunități de tineri, adolescenți, copii și curioși.
Proiectul „Engleza și Scratch”, poate fi un exemplu de bune practici pentru motivarea cetățenilor în studierea limbilor străine și furnizarea unei colaborări productive între instituții.

Proiectul este ceva deosebit pentru copiii din Ștefan Vodă. Cei implicați (15 beneficiari) au reusit să cunoască posibilitatea utilizării calculatorului și în alt fel. Au putut fi realizatorii propiilor jocuri, au realizat că poate fi foarte usor sa fii un mic regizor pentru povestea ta. Iar computerul la rândul lui este un mare ajutor și limba engleza nu mai e atât de greu de învățat cînd utilizezi metoda Learning-by-doing, o metodă ce implică teoria în practică și în final realizezi că cunoști fără a depune mult efort. Copiii veneau cu plăcere la aceste lecții, unii numărau nopțile si în ziua respectivă se trezeau de draga dimineata, căci ei iubesc tot ce este nou si e creat de ei.

La moment continuăm predarea limbii engleze si desigur, uneori, ne vine in ajutor calculatorul pentru a studia în format interactiv. Pe viitor sperăm că acești copii sa aibă posibilitatea să participle si la clubul de limba engleza, unde se vor face multe activități, practicând cele învățate.

Zinaida Pînzari,
Biblioteca Publică Orășenească Ștefan Vodă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *