Stefan Voda (1)

La 20 martie 2018, Biblioteca Publică Orășenească din Ștefan Vodă a găzduit o reuniune profesională a bibliotecarilor din raionul Ștefan Vodă.

La eveniment au participat 50 de bibliotecari din școli și biblioteci publice din localitățile Volintiri, Ermoclia, Ștefan Vodă, Marianca de Jos, Tudora, Palanca, Antonești, Olănești, Popeasca, Carahasani, Răscăieți, Cioburciu, Talmaza, Ștefănești, Purcari, Căplani, Feștelița, Răscăieții Noi, Crocmaz, Brezoaia, Semionovca, Alava, Viișoara, Copceac.

Subiectele abordate în cadrul acestei reuniuni au fost: Istorii de succes – ABRM, oportunitățile oferite de implicarea în activitățile și evenimentele organizate de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, proiectele ABRM, manualul de politici ABRM, achitarea cotizațiilor de membru al ABRM, direcționarea a 2% din impozitul pe venit către ABRM, ș.a. prezentate de Zinaida Slutu, membru al Consiliului  ABRM, IPLT „Spiru Haret”, care a ținut și un discurs aniversar dedicat lui „Alexandru Plămădeală – cel mai important  sculptor  basarabean din sec. XX”

La eveniment au participat și Valentina Uța, șef  DCTST și Zinaida Pînzari, metodist-specialist DGE, care au menționat: „Bibliotecile  pot  schimba comunitatea: împreună mai puternici”.

Sperăm că în urma acestui eveniment, cînd cunosc atîtea lucruri noi despre ABRM,  membrii ABRM din raionul Ștefan Vodă vor deveni mai activi, mai implicați în activitățile, evenimentele, concursurile ABRM. Implicarea Dvs contează, doar așa vom face Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova mai puternică și mai prosperă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *