28459458_10155584436407830_1276337868_n

Rezultatele selecției privind participarea la atelierul de instruire privind Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU de la Chișinău

Comitetul de selecție mulțumește tuturor participanților la concurs și apreciază efortul depus de cei 36 bibliotecari care au aplicat (18 din România și, respectiv 18 din Republica Moldova). Felicităm viitorii participanți la atelierul de instruire, un eveniment organizat de cele două asociații în cadrul proiectului Agenda for Sustainable Development – A Recipe from Libraries susținut de IFLA.

28459458_10155584436407830_1276337868_n

Următoarele criterii au ghidat evaluarea dosarelor: participarea într-o asociație; experiența de organizator/trainer de evenimente pentru public și pentru bibliotecari; experiența în promovarea activității bibliotecii, a profesiei sau a asociației; implicarea în activitatea profesională regională și națională; implicare în activitatea profesională internațională; dorința de a se dezvolta profesional; interesul pentru munca de advocacy; posibilitatea de a promova cauza la nivel local/național și seriozitatea și profesionalismul aplicației.

Persoanele care au întrunit cel mai bine criteriile menționate sunt:
Din Republica Moldova
1. Furdui Maria – Biblioteca Raională Telenești
2. Manciu Aliona – Biblioteca Raională Ungheni, vice-președinte ABRM
3. Pădure Nadejda – Biblioteca raională Strășeni, membru în Consiliul ABRM
4. Pintilei Elena – director, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, membru în Consiliul ABRM
5. Corobca Nelly – Biblioteca Publică Raională, Briceni
6. Osipov Liuba – Biblioteca Raională Căușeni
7. Onciu Parascovia – Biblioteca Publică Transilvania, Chișinău
8. Pinzari Zinaida – Biblioteca Publică Raională Ștefan Vodă
9. Mihaluta Aculina – Biblioteca Universității de Stat A. Russo, Bălți
10. Bordian Elena – director, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică

Din România
1. Tătăruș Margareta – Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, membru în Consiliul de conducere ANBPR
2. Brăileanu Claudiu – Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila
3. Ciuraru Corina – Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, membru în Consiliul de conducere ANBPR
4. Istrate Raluca – Biblioteca Județeană Satu Mare, membru în Consiliul de conducere ANBPR
5. Chiriță Marilena – Biblioteca Metropolitană București
6. Penaru Florina-Mihaela – Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș
7. Pîrvu Iulana-Mihaela – Biblioteca Comunală Șirna
8. Pascariu Laura – Casa Corpului Didactic ”Spiru Haret” Iași
9. Nicola Alina-Mihaela – Biblioteca Județeană “Antim Ivireanu” Vâlcea
10. Bursașiu Simona – Biblioteca Centrala Universitara Eugen Todoran Timișoara

Candidații selectați vor semna un Contract de grant cu ABRM până la 15 martie, 2018 prin care își vor asuma următoarele responsabilități:

  • Întocmirea și transmiterea către ABRM, respectiv ANBPR a unui Raport de participare la evenimentul respectiv, din care să reiasă statusul activităților științifice/de cercetare la care au participat, persoanele-resursă întâlnite, modul în care au reprezentat Asociația în relația cu ceilalți participanți și eventualele idei de noi activități/servicii pe care le-ar putea dezvolta ANBPR pe baza modelelor internaționale prezentate în cadrul respectivului eveniment;
  • Susținerea publică a cel puțin unei prelegeri cu acest subiect în fața unei audiențe formate din minimum 20 de bibliotecari.
  • Scrierea și transmiterea către ABRM, respectiv ANBPR a minim 3 texte publicabile privind experiența de învățare prilejuită de participarea la evenimentul profesional respectiv folosind exemple de servicii de bibliotecă care ajută la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) .

Atelierul de formare are rolul de a echipa membrii ambelor asociații care au responsabilitatea de a furniza instruire și / sau de a elabora documente de politici legate de ODD, cu abilități și cunoștințe pentru a maximiza capacitatea bibliotecarilor de a aplica eficient setul de instrumente IFLA în pe baza realităților naționale și regionale. Un aspect unic al atelierelor este de a sprijini bibliotecarii în a susține factorii de decizie naționali și locali despre modalitățile prin care bibliotecile pot ajuta, la diferite niveluri administrative, planurile de dezvoltare care vor contribui la îndeplinirea Agendei globale pentru 2030.
Instruirea va fi susținută de Vesna Vuksan, bibliotecar senior la Biblioteca Universitară din Belgrad și trainer asociat IFLA, va acoperi materialele pe care IFLA le-a produs (setul de instrumente, broșura și manualul) pentru a sprijini comunitățile bibliotecilor în activități de advocacy și de sensibilizare a factorilor de decizie.
Mulțumim tuturor pentru deschiderea de a crea o comunitate angajată de promotori care să articuleze clar oportunitățile semnificative de dezvoltare a profilului bibliotecilor și să sublinieze impactul pozitiv al bibliotecilor și al profesioniștilor din domeniul informațiilor în realizarea ODD-urilor.
Pentru buna desfășurare a atelierului și asigurarea logistică a participării la instruire, solicităm, finaliștii să anunțe în cel mai scurt timp despre disponibilitatea de a participa la întâlnirea de la Chișinău.

Persoane de contact:
Tatiana Coșeri, secretar general, ABRM, director adjunct, Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu,
tcoseri.hasdeu@gmail.com
Claudia Șerbănuță, membru Consiliu de conducere, ANBPR
claudia.serbanuta@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *