Inovatia in biblioteci

     Cunoașterea aspectelor teoretice, dar și practice a ceea ce înseamnă inovația reprezintă pot reprezenta stimulente pentru bibliotecari, dar și oferă numeroase instantanee de inovare. Bibliotecarii moderni, trebuie să înțeleagă importanța creării unor structuri organizaționale care să conducă la inovare.
În acest context, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație a dezvoltat cursul online ”Inovația în Bibliotecă”, ca parte a Proiectului Fii implicat! susținut de Programul Novateca/IREX Moldova și implementat de către Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).
Acest curs reprezintă suportul curricular tematic de formare profesională de tip MOOC (Massive Open Online Course sau curs online deschis publicului larg) pentru specialiștilor din domeniul infodocumentar, în materie de creativitate și inovație. Cursul este propus spre livrare în cadrul programului de instruire al Centrului Național de Excelență Profesională a Bibliotecarilor al Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”/Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).
Scopul major al cursului tematic de formare profesională este dezvoltarea capacităților intelectuale ale bibliotecarilor, a disponibilităților afective și abilităților practice ale acestora în crearea, monitorizarea și dezvoltarea unei biblioteci moderne prin intermediul consolidării unei culturi inovaționale a personalului, a spațiilor și serviciilor inovative, și prin prisma utilizării tehnologiilor inovatoare în bibliotecile publice, dar și aplicării inovației prin parteneriate și fundrising.
Încurajăm, bibliotecarii dornici de a implementa inovația să solicite livrarea acestui curs, adresându-se la Centrul Național de Excelență Profesională a Bibliotecarilor, dar și în Centrele de Excelență din Bălți, Cahul, Ceadîr-Lunga, Telenești, Orhei.
Suntem siguri, că acest curs va servi drept suport semnificativ în proiectarea și implementarea inovațiilor. Prindeți oportunitatea!

https://www.facebook.com/pg/centrulnationalexcelenta/photos/?tab=album&album_id=886384531520577

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *