Conferinta anuala ABRM

Conferinta anuala ABRM

Consiliul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova are onoarea de a Vă invita să participați la Conferința națională cu tema Transformăm bibliotecile – transformăm comunitățile care va avea loc vineri, 10 noiembrie 2017, cu începere la ora 10:00 și se va desfășura la Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (str. A. Pușkin 38, or. Bălți, Moldova).
Ediția 2017 a conferinței este consacrată prezentării rezultatelor inițiativelor susținute de ABRM și partenerilor săi și va oferi participanților posibilitatea cunoașterii experienței Asociației prin prisma valorificării și transformării potențialului organizatoric și funcțional rezultat din următoarele proiecte: Al treilea spațiu al comunității, Împreună pentru comunitate, Fii implicat! iCan pentru o carieră de succes, Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Republica Moldova, Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor și Servicii Informaționale Moderne pentru Îmbunătățirea Calității Studiilor.
Conferința va fi onorată de participanții celor două ediții a Academiei de Vară pentru Tinerii Bibliotecari, organizată cu susținerea programului Novateca. Absolvenții vor informa, într-o manieră non-formală, despre inițiativele de dezvoltare profesională a tinerilor bibliotecari și rezultatele obținute referitoare la crearea abilităților de lideri în rândul acestora.
Totodată, se vor desfășura lucrările în conferințe satelit, organizate de secțiunile pe tipuri de biblioteci până la conferința finală și care vor aborda subiectele ce vor face referire la modul în care răspund bibliotecile la nevoie de informare ale comunității, în continuă diversificare:
– Biblioteci naționale și publice: Impactul transformator al bibliotecii în comunitate; luni, 6 noiembrie, ora 10.00 (or. Ungheni, str. Mihai Eminescu 39, Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir”);
– Biblioteci universitare și specializate: Indexarea pe subiecte: probleme și soluții.; luni, 6 noiembrie (or. Bălți, str. Pușkin 38, Centul de Informare al României, Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo”)
– Bibliotecile școlare: Explorarea oportunităților TIC în promovarea bibliotecilor; 24 octombrie, ora 10.00 (or. Chișinău, Strada Toma Ciorbă 5, Liceul Teoretic A. Cantemir);

Așteptăm cu mult interes să participați la reușita acestui important eveniment profesional și vă rugăm să confirmați participarea fie la conferințele satelit, fie în cadrul conferinței finale. Pentru a participa vă rugăm să completați acest formular până la data de 9 noiembrie 2017.

Va așteptăm cu drag!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *