Rockit Academy

Subiectul celei de-a treia zile a Forumului formatorilor 2017 a orbitat în jurul temei de acasă – Prezentarea prototipurilor create în ziua precedentă de către grupurile de formatori. Însă programul Forumului formatorilor 2017 a fost îmbogățit cu un element surpriză – Ion Mocan.

Tânăr și efervescent, invitatul zilei nr 3 a forumului, Ion Mocan, reprezentant al Rockit Academy, a încântat formatorii și întreaga comunitate bibliotecară, prezentă la eveniment, prin ideile sale „năstrușnice” și cu priză la public.

Prezentarea acestuia a fost însoțită de un discurs orientat spre promovarea dezvoltării abilităților digitale, prin intermediul a diverse instrumente disponibile online, și îmbunătățirii comunicării, mijlocite de tehnologii, între persoanele din medii și profesii diferite.

Altfel spus formatorii au aflat Cum pot fi atrași utilizatorii/ cititorii în bibliotecă cu ajutorul Instagram, Facebook, Telegram App și Quik GoPro Video Editor?

Aplicatiile au atras atenția bibliotecarilor-formatori datorită modului facil de utilizare. Nu ai nevoie de o facultate pentru a le utiliza, doar un pic de curiozitate, puțină atenție la detalii și desigur un subiect potrivit.

Provocarea zilei pentru bibliotecarii-formatori a fost crearea unui filmulet despre Forumul formatorilor 2017, în timp real, cu ajutorul unei aplicații de editare video descărcate pe propriul smartphone, în decursul a 10 minute. Rezultatul acestei provocări poate fi admirat în grupul facebook Forumul formatorilor 2017, pe paginile bibliotecilor participante și ale formatorilor inovatori. Iată câteva exemple:

https://quik.gopro.com/v/t9lZiy07gn/

https://quik.gopro.com/v/az3CK8L3Sk/

Cei ce nu au avut ocazia să fie prezenți la Forumul formatorilor din acest an, dar sunt curioși să afle ceva nou spus într-o manieră prietenoasă și absolut non-formală pot accesa pagina de facebook Rockit Academy sau

 

Succes Ion Mocan în materializarea video a ideilor inovative viitoare și te așteptăm oricând în biblioteci și, de ce nu, chiar la următorul forum!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *