forumul formatorilor (10)

 

La 19 septembrie 2017 ora 14.00 a început una din noile provocări ale acestei minunate luni de toamnă – Forumul formatorilor 2017 Inspirație, Ideație, Iterație. Partenerii evenimentului Novateca, ABRM, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Formatori din toată țara au parte de trei zile pline de evenimente, provocări și idei năstrușnice (19-21 septembrie 2017)

Ediția din 2017 a Forumului Formatorilor are drept subiect principal Design Thinking, un concept ce prinde aripi și în domeniul bibliotecilor și se referă la empatia pe care o creăm cu comunitatea și utilizarea metodelor specifice designului pentru a satisface nevoi de bibliotecă și pentru a rezolva ulterior anumite probleme actuale ale bibliotecilor. În decurs de trei zile formatorii migrează prin cele trei faze ale Design Thinking-ului – Inspirație – Ideație – Iterație. Totodată, pe parcursul forumului, formatorii au oportunitatea să descopere tehnologii noi, precum camerele virtuale și noile conținuturi de pe piața autohtonă pentru tineri, ce pot fi utilizate în activitatea cotidiană. Iar datorită implicării absolvenților Inițiativei de Liderism pentru Inovatorii Bibliotecilor, care au beneficiat de un training avansat desfășurat în cadrul Centrului Internațional pentru Programele de Bibliotecă de pe lângă Universitatea Illinois din SUA, formatorii au ocazia să descopere instrumente noi și modele utile în activitatea unui formator modern.

Gazda primei zile a evenimentului a fost Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

Ziua a II-a a Forumului formatorilor 2017 uimește în primul rând prin locație – Tekwill -un spațiu al tehnologiilor moderne, în rândul doi prin multitudinea de sesiuni cu subiecte diverse: Filosofia Fish; Canva – instrument util în marketing și advocacy; Portofoliul de bibliotecă; Noi metode nonformale: Biblioteca Vie, Open Space, Teatru Forum etc.; Accesibilitate & Dizabilitate; Evaluarea necesităților comunității.

 

Alte imagini ce ilustrează activitățile din cadrul evenimentului pot fi vizualizate pe pagina de facebook ABRM, grupul special Forumul formatorilor 2017, paginile oficiale ale partenerilor și participanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *