20170908_101721

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM), împreună cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) implementează, în perioada mai – decembrie 2017, proiectul Împreună pentru comunitate, susținut de Programul Novateca. Proiectul are drept scop dobândirea, dezvoltarea, fortificarea cunoștințelor și a competentelor bibliotecarilor în domeniul design și management al proiectelor.

Prima întrunire a participanților proiectului „Împreună pentru comunitate!”, din 8 septembrie 2017, a fost găzduită de Cuibul Democrației din cadrul Bibliotecii Publice de Drept din Chișinău (str. Armenească 42).

32 de bibliotecari selectați prin concurs din toată republica au participat astăzi la o primă întâlnire, de cunoaștere și orientare în cadrul proiectului „Împreună pentru comunitate!”.

Agenda evenimentului a inclus mesaje inspiraționale din partea Marianei Harjevschi, președinta ABRM; Elenei Pintilei, director general BNRM, Violetei Bunescu, senior manager program Novateca; Alexandrinei Ianeț Program Administrative Coordinator; Prezentarea Fundației pentru Dezvoltare și a proiectelor ce o reprezintă, făcută de președinta acesteia Olga Gordila; Prezentarea proiectului „Împreună pentru comunitate” făcută de directorul executiv ABRM Gabriela Bulduma; Semnarea unui memorandum de înțelegere privind buna colaborare și desfășurare a activităților din cadrul proiectului „Împreună pentru comunitate” și crearea unui consorțiu al bibliotecilor participante.

Managementul prin proiecte devine pe zi ce trece o provocare pentru bibliotecile publice, dar și pentru managerii acestora ce trebuie să adopte o gândire proactivă, orientată spre producerea unei schimbări, astfel ABRM, împreună cu BNRM și Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova, va organiza, în perioada septembrie – decembrie 2017, o serie de instruiri referitoare la elaborarea, scrierea și managementul proiectelor, inclusiv referitoare la crearea serviciilor moderne de bibliotecă aplicând managementul de proiect. 

Fotografii de la eveniment Kick off meeting

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *