voluntariat abrm

voluntariat abrmLa 30 ianuarie 2017, în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, a avut loc ședința Subgrupului III „Dezvoltarea spiritului civic activ și a voluntariatului” pentru revizuirea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile, la care a fost invitată şi preşedinta ABRM, directorul general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, dr. Mariana Harjevschi.

Implicarea ABRM, ca partener al Ministerului Culturii, în dezvoltarea spiritului civic al societăţii şi promovarea activă a voluntariatului reprezintă o şansă pentru bibliotecile din Moldova de a fi parte a acestui proces de advocacy în favoarea voluntariatului. Serviciile de voluntariat adaugă valoare activității de bibliotecă, profesiei de bibliotecar şi comunității în general.

În 2017 va fi lansat Programul de Voluntariat,  în parteneriat cu Consiliul National de Tineret in Moldova (CNTM), și se vor organiza ateliere de formare profesională pentru comunitatea biblioteconomică privind activitatea de voluntariat. Bibliotecarii vor afla: ce este voluntariatul, cine poate fi voluntar, care sunt principiile voluntariatului, ariile de implicare a voluntarilor în biblioteci, cum se recrutează voluntarii, cum se elaborează fișa postului a voluntarului, cum se scrie o scrisoare de bun venit pentru voluntar etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *