FEDERATIA-ROMANA-DE-CICLISM-CONFERINTA-DE-PRESA

Către comunitatea bibliotecarilor din Republica Moldova

Consiliul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova are onoarea de a Vă invita să participați la Conferința națională cu tema Bibliotecile dezvoltă comunitățile care va avea loc marți, 8 noiembrie, 2016 cu începere de la ora 10:00 și se va desfășura la Institutul Muncii (str. Zimbrului nr. 10, Chişinau).

Ediția 2016 a conferinței este consacrată prezentării rezultatelor Proiectului În obiectiv advocacy pentru biblioteci, implementat de către ABRM cu suportul Fundației IREX/Moldova și a Programului Novateca și va oferi participanților posibilitatea cunoașterii experienței asociației prin prisma rezultatelor de promovare a rolului bibliotecilor în comunitate. Subiectele abordate vor face referire la pilotarea Manifestului bibliotecilor pe timp de criză, lansarea Strategiei de Advocacy a ABRM și alte produse orientate spre susținerea bibliotecilor în comunitățile sale.

În cadrul Conferinței vor avea loc alegerile organelor de conducere a ABRM, programate să se desfășoare în după-amiaza zilei de 8 noiembrie 2016. Detalii despre procedura de alegere sunt incluse în Manualul operațional de politici și proceduri al Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova .

Experiența pozitivă din 2015 ne încurajează să desfășurăm în acest an conferințe satelit, organizate de secțiunile pe tipuri de biblioteci până la conferința finală,  care vor aborda subiectele ce vor face referire la modul în care bibliotecile răspund la nevoile de informare, educare ale comunității:

 • Biblioteci naționale și publice: mediul online – spațiu de dialog cu comunitatea; 3 noiembrie, ora 10.00 (Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu”, str. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148, or. Chișinău);
 • Bibliotecile școlare pentru viitor: schimbare, modernizare, competențe în dezvoltare; 25 octombrie, ora 10.00 (Gimnaziul nr.7, str. I. Vasilenco nr. 34, or. Chișinău)
 • Bibliotecile din învățământul profesional tehnic: Cultura informației și a învățării –  componentă indispensabilă a procesului educațional: rolul bibliotecilor; 4 noiembrie 2016, ora 10.00 (Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, str. Sarmizegetusa nr. 48, or. Chișinău)
 • Biblioteci universitare și specializate: deschidere și credibilitate; 4 noiembrie, 2016, ora 10.00 (Biblioteca Științifică a Academiei de Studii Economice din Moldova, str. Bănulescu Bodoni nr. 59, Corp F, bir. 103, et.1, or. Chișinău)

Așteptăm cu mult interes să contribuiți, prin prezența și intervenția dumneavoastră, la reușita acestui important eveniment profesional și vă rugăm să confirmați participarea în cadrul Conferinței finale Bibliotecile dezvoltă comunitățile prin înregistrare până la 4 noiembrie, 2016.

Pentru informații despre conferințele satelit contactați:
Biblioteci publice/naționale: Elena Butucel, e-mail: hasdeu@gmail.com;
Biblioteci universitare: Rodica Avasiloaie, e-mail: rodica.avasiloaie@gmail.com;
Biblioteci specializate: Elena Bordian, email: elenabordian68@gmail.com;
Biblioteci de colegii: Tatiana Ambroci, e-mail: t_ambroci@yahoo.com;
Biblioteci școlare: Liuba Arion, e-mail: arion_liuba@mail.ru.

 Cu respect
Mariana Harjevschi, președinte ABRM

One thought on “Bibliotecile dezvoltă comunitățile – conferința națională

 1. Cu mare interes şi plăcere voi participa la Conferinţa naţională (finală) „Bibliotecile dezvoltă comunităţile”, 8 noiembrie 2016. Vă mulţumesc pentru informare şi totodată Vă rog f. mult să mă înregistraţi.
  Cu mult respect, Elizaveta Globa, şef Bibliotecă, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.
  Adrea: 2059, Chişinău, str. Doina 104
  e-mail:elizavetagloba@yahoo.com
  tel. 022 400 729

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *